Glas Javnosti

Vojska Srbije pripremila novi prihvatni centar za one koji dođu u Srbiju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prihvatni centar Letenka na Fruškoj gori prilagođen je za karantin i namenjen za smeštaj srpskih državljana koji dolaze iz inostranstva.

On je preuređen kako bi tu proveli propisani karantinski period.

Osobama koje budu smeštene u Prihvatnom centru Letenka, kapaciteta 224 mesta, Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Centar je danas obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom i predsednikom Vlade Igorom Mirovićem učinila velike napore da u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize i potrebama borbe protiv koronavirusa.

-Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi račna o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć- rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tu im je, pojasnio je, obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja, ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija.

Vulin je poručio da je Vojska Srbije uvek na usluzi svim svojim građanima, i u ovim teškim vremenima pokazuje koliko je za jednu zemlju važno da ima dobru, organizovanu, brojnu i opremljenu vojsku.

-Vojska Srbije ispunjava sva naređenja svog vrhovnog komandanta, kao i kriznog štaba Vlade Srbije i shodno tome, ona preuzima svu odgovornost u ovim teškim vremenima i vremenima vanrednog stanja- zaključio je Vulin.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR