Glas Javnosti

VOJNI SINDIKAT SRBIJE: Skandalozno je da Ministarstvo odbrane laže u svojim saopštenjima! Zašto nas ne TUŽE i to dokažu pred SUDOM?

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Saopštenje Ministarstva odbrane, u vezi sa otkazom izrečenog generalnom sekretaru VSS, predstavlja notornu laž i kukavičko obmanjivanje javnosti kojim se ugledu naše vojske i Srbiji nanosi ogromna šteta, rekao je Vojni sindikat Srbije.

Oni su istakli da im je dostavljena izjava novinara „Кurira“ kojom se nedvosmisleno potvrđuje da Predrag Jevtić, generalni sekretar VSS, nije autor spornog intervjua i da je nevin neosnovano i nezakonito kažnjen.

-Pored toga, novinar je i pismeno obavestio VDS da je spreman da svedoči da mu naš kolega nije davao nikakve izjave!  Nikada nije pozvan da kao ključni svedok razreši „misteriju“ iza koje stoji ogoljeni progon i diskriminacija Jevtića, dostojna nekih vunenih vremena.

Vojno pravosuđe ne postoji, a vojni disciplinski organi koji sebe nazivaju sudovima, prema stavu Ustavnog suda Srbije, zauzetom u odluci IUz 391/2013 od 29.10.2015. godine, nisu sudovi i deo sudske vlasti, već upravni organi u sastavu Ministarstva odbrane, ističe u svom saopštenju VSS i dodaje.

-Ovo jasno ukazuje da oni nisu nezavisni, jer da jesu saopštenja za medije bi izdavali sami, a ne informativna služba Ministarstva odbrane, koja je uzurpirana i isključivo u službi Aleksanda Vulina i Pokreta socijalista, što je fakat.

Radi tačnog informisanja javnosti, napominjemo da su svi vojni disciplinski organi, koji sebe smatraju sudovima, poslednjim izmenama Zakona o Vojsci Srbije, izvršenim takođe od strane Aleksandra Vulina, potčinjeni njegovom ličnom advokatu i sekretaru Ministarstva odbrane Zoranu Laziću. Lazića vidimo kao podstrekača "organizovane kriminalne grupe" unutar sistema odbrane, udružene u zajedničkom zločinačkom poduhvatu ometanja sindikalnog delovanja VSS i nanošenju štete kako vojsci tako i državi. Apsurdno je da organi kojima  je nadređen sekretar nekog ministarstva i protiv čijih je konačnih odluka pravni lek tužba Upravnom sudu, sebe smatraju sudovima, kažu iz VSS i ističu da je to jedina istina o kojoj mogu da svedoče mnogi časni pripadnici Vojske Srbije.

-Ako Vojni sindikat Srbije, ili njegovi predstavnici iznose neistine, kako se kaže u saopštenju Ministarstva, zašto Ministarstvo ne tuži Vojni sindikat Srbije i to dokaže pred pravim sudom. Odgovor leži u činjenici da Vojni sindikat Srbije javnost istinito informiše i vrši svoju zakonsku dužnost prijavljivanja štetnog delovanja i zloupotreba od strane administracije ministra Vulina zaključuju u svom saopštenju i pozivaju Aleksandra Vulina da po osnovu službenog nadzora poništi odluku o otkazu izrečenu generalnom sekretaru VSS i predmet vrati na ponovni postupak koji će se ovaj put sprovesti pred očima javnosti.

-Samo tako će se utvrditi da li istinu govore dokazano časne srpske starešine sa čela Vojnog sindikata Srbije, i koliko je "levičaru" Aleksandru Vulinu stalo do zakona, istine i ugleda Srbije i njene vojske, zaključuje VSS u svom saopštenju.

(Glas Javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR