Glas Javnosti

STRAŠNO: Vojna policija iseljava porodicu Lalović: Pukovnik preti da će se zapaliti (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vojna policija i izvršitelji došli su jutros da prisilno isele porodicu Lalović iz stana u Beogradu, deseti put u nekoliko godina, saopštilo je Udruženje "Krov nad glavom".

Prema navodima tog udruženja, iseljenje iz stana u Vespučijevoj ulici 24 na Bežanijskoj kosi sprovodi se nenajavljeno, a Ministarstvo odbrane, koje je poverilac, nije omogućilo porodici alternativni smeštaj, pa će ostati na ulici ako danas budu iseljeni.
 
"Pukovnik Lalović preti da će se zapaliti benzinom ukoliko pokušaju da ga izbace na ulicu, a solidarni građani se okupljaju kako bi pomogli porodici", navedeno je u saopštenju.
 
Udruženje podseća da je pukovnik Lalović 2005. godine nezakonito penzionisan i da Ministarstvo odbrane već 14 godina odbija da izvrši sudske presude kojima je vraćen na posao.
 
"Zato što su ga nezakonito oterali u penziju, pukovnik Lalović nije mogao da podigne kredit i da otplaćuje učešće za stan koji je dobio od vojske, zbog čega ga sada Ministarstvo odbrane uz pomoć izvršitelja i policije izbacuje na ulicu", kažu iz "Krova nad glavom".

(Izvor:021)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR