Glas Javnosti

VOĐA VOZAČA GSP ZA 'GLAS' O PAKLU U AUTOBUSIMA: Vesiću, nemamo klime i ZALEDIĆEŠ SE zbog ova tri razloga!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kada je napolju skoro 40 stepeni a primorani ste da se vozite gradskim prevozom poslednje što vam treba jeste neispravan klima uređaj u vozilu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naložio je sekretarijatima za javni prevoz i inspekcijske poslove da počnu kontrolu rada klima uređaja u javnom prevozu. Sa druge strane, vozači u GSP kažu da problem nije u njima već u dotrajalosti voznog parka.

Kako za "Glas javnosti" ističe predsednik Saobraćajnog sindikata GSP Aleksandar Jokić zamor materijala je problem broj jedan i vozila u kojima klima uređaji nemaju uslove da rade celog dana. 

- Skupština grada bi trebalo da se aktivnije uključi u rešavanje ovog problema time što će zajedno sa rukovodstvom GSP izraditi analizu stanja vozila. Niko nema ništa protiv inspekcije i kontrole ali to neće rešiti problem. Tri su osnovna problema, odnosno kvara, zbog čega ne rade klima uređaji u vozilima GSP. Prvi je kvar na kaišu kompresora koji pokreće klima uređaj i bez kojeg ne bi mogla klima u vozilu da funkcioniše. Dugi je onaj kod špulne - starter kompresora. I treći je - curenje freona. Ukoliko je motor autobusa u lošem stanju tada ni klima uređaj ne može da funkcioniše kako treba - kaže Jokić.

 

Naš sagovornik kaže da ima apsolutno razumevanje za građane koji su besni kada uđu po velikim vrućinama u gradski prevoz u kome ne radi klima, ali naglašava da vozač ne bi namerno klimu isključio ili ostavio grejanje:

wikipedia

- Ko bi normalan vozio više sati svakoga dana sa uključenim grejanjem po vrućinama? Trudimo se da našim putnicima obezbedimo vožnju po svim merilima i pravilima ali ne zavisi sve od nas. Opet kažem, samo u zajedničkom dogovoru sa Skupštinom grada može se nešto uraditi a tu prvenstveno mislim na dovođenje u red određenog broja vozila u kojima klima trenutno nema tehničkih uslova da radi. Moramo to da zahtevamo jer kolega, koji se nedavno preko društvenih mreža požalio direktno Goranu Vesiću da nema ispravan kaiš kompresora, vrlo brzo je dobio novo ispravno vozilo. Kaže naš narod, dok dete ne zaplače neće dobiti mleka, tako i mi vozači GSP moramo da ukazujemo na teškoće i da tražimo da se uslovi poboljšaju a sve zarad građana Beograda zbog kojih i radimo i postojimo - kaže predsednik Saobraćajnog sindikata GSP Aleksandar Jokić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR