Glas Javnosti

Vlasnik nije žalio novac za 6 hektara kupio NJIVU ZA MILION EVRA U PAVLOVCIMA

Društvo
Autor: Glas javnosti/blic.rs

Njiva u Pavlovcima kod Rume nedavno je prodata za skoro milion evra, a prema nezvaničnim saznanjima medija kupac je domaća firma, a prodavac jedan meštanin!

Novi vlasnik pazario je zemljište veličine 5,66 hektara. Za hektar je dao vrtoglavih 176.000 evra, a zemljište je navodno odmah do placa i imanja Novaka  Đokovića

Cene poljoprivrednog zemljišta i dalje rastu, a najskuplje su oranice u okolini Beograda, a zatim u Sremu i južnoj Bačkoj. Samo u drugom kvartalu ove godine prometovano je njiva za 53,2 miliona evra. Visoke cene dostizale su njive u okolini Beograda, a posebnu pažnju nedavno su privukli prodati hektari nadomak vojvođanske varošice sa šest đaka.

Mesna zajednica Pavlovci je jedno od najmanjih mesta u opštini Ruma u kojoj živi svega 390 stanovnika. U naselju ima oko 175 domaćinstava sa tri člana u proseku.

Do Beograda je mesto udaljeno 69 kilometara, od Novog Sada 46 kilometara, Rume oko sedam...

Pavlovci su poznati i po i Pavlovačkom jezeru poznatijem pod nazivom Kudoš. Datira iz 1983. godine i dužine je 400 metra. Na levoj strani jezera smešteno je nekoliko ugostiteljskih objekata, a Novakova vila ima izgrađen prilaz baš do Pavlovačkog jezera. 

Za mnoge varošice po Srbiji, ali i ne samo po našoj zemlji, nikad se verovatno ne bi toliko ni čulo, da na njihovoj "teritoriji" zemlju nisu kupile poznate ličnosti, bilo da su sportisti, glumci, estrada... Poslednjih godina svedoci smo sve više primera koji govore da javne ličnosti sve češće grade, ne samo vikendice, nego i domove za svakodnevni život po opštinama nadomak Beograda i Novog Sada.

Fruška Gora se tako pokazala kao najpopularnija, ali ništa manje u fokus nisu došle ni vojvođanske varošice mimo ove planine.

Tako se može reći i da potencijal opštine Pavlovci mnogima nije bio toliko poznat sve dok Novak Đoković nije odlučio da baš u ovom mestu kupi plac i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu upravo odabrali za svoju oazu.

I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas gotovo nemoguće naći slobodan pedalj zemlje koji je u prodaji. U međuvremenu naravno povećana je i cena.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR