Glas Javnosti

VLADIKA GRIGORIJE SE OPROSTIO OD  PATRIJARHA: Najteže je odgovorno stajati na prvom mestu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić oglasio se  povodom upokojenja poglavara SPC rekavši da ne možemo ni zamisliti koliko je bilo teško predvoditi druge.

“Kada su blaženopočivšeg ruskog patrijarha Alekseja II pitali šta je najteže u njegovom životu, koji je bio mukotrpan i slavan, on je odgovorio da je u životu ne samo hrišćanina već svakog čovjeka uopšte najteže zapravo biti i stajati na prvom mjestu. Tako je i naš patrijarh, koji je doživio lijepu i duboku starost, veliki broj godina stajao na prvom mjestu, i kao rektor Prizrenske bogoslovije, i kao episkop niški, i kao patrijarh srpski. ", napisao je vladika Grigorije dodavši:

“ Ne možemo ni zamisliti koliko je bilo teško predvoditi druge, ali blaženopočivši patrijarh Irinej je istrajao u svakoj službi koja mu je bila dodijeljena. Na nama je sada da se molimo Bogu za njegovo upokojenje, ali i da razumijemo koliko je odricanja i truda bilo potrebno da bi se na tim odgovornim mjestima odstojalo i opstalo. poručio je Grigorije”, a prenosi Eparhija diseledorfska.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR