Glas Javnosti

VLADIKA GRIGORIJE: Ako ste ostavljeni, zaboravljeni, bolesni ili tužni, ako strepite nad životom i zdravljem najmilijih...

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vladika Grigorije kaže da iza euforične atmosfere koja svakog 31. decembra preplavi sve oko nas uvek se moglo naslutiti nešto mnogo dublje i smislenije od puke potrebe za proslavljanjem Nove godine.

- Ispod tih euforičnih nanosa zapravo je vazda isijavala nada koja je svojstvena svakom novom početku. Ta nada odražava našu iskonsku čežnju za preobražajem, čežnju za tim da preovlada dobro u nama i oko nas. Nada je, siguran sam, najvažniji plamen koji je, svojim dolaskom u ovaj svijet, u našim srcima razgorio sam Hristos. Na njoj naš svijet počiva.

Ako ste ostavljeni, zaboravljeni, bolesni, usamljeni ili tužni, ako ste izgubili bližnje, ako strepite nad životom i zdravljem najmilijih, ako patite i stradate, ako ste u neizvjesnosti, ako ste neshvaćeni i napušteni, ako ste odbačeni ili iznevjereni, ako ste prevareni ili izdani, ako ste razočarani i srce vam krvari, ako ste razdvojeni od voljenih, ako u zebnji iščekujete važne vijesti, ako ste u nevolji ili u tuđini, ako ste oklevetani ili nepravedno osuđeni, ako ste bez utjehe, ako ste bez posla i novca, ako vam je nanesena nepravda, ako na bilo koji način stradate – ne dopustite ipak da teret života u vašim srcima zagasi nadu. Koliko god bilo teško, ostavite ono što je loše iza sebe i započnite sve iznova s nadom u dobro i preobražaj.

-S vama su uvijek, a naročito danas, moje molitve i misli. I što je najvažnije, s vama je Hristos, Bog svih onih koji su u nevolji i koji stradaju. On je uz vas bez obzira na to da li vjerujete u njega ili ne, da li tražite njegovu pomoć ili ne.

Svakom danu, svakoj godini i svakom ljudskom biću potreban je novi početak. Da se u godini koja je pred nama srca svih vas ispune utjehom i radošću!, poručio je vladika Grigorije.

BONUS VIDEO: NOVOGODIŠNJA ŠMINKA! KOJI MAKE UP ĆE DOMINIRATI U 2022. GODINI?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR