Glas Javnosti

VLADETA JEROTIĆ DOBIJA SPOMENIK I ULICU U BEOGRADU: Sećanje na velikog srpskog akademika i mislioca!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnik Zoran Radojičić najavio je da će podneti inicijativu da jedna saobraćajnica bude nazvana počuvenom akademiku, kao i da mu u njegovom rodnom Beogradu bude podignuto obeležje.

- Srbija i Beograd mogu biti ponosni što je Vladeta Jerotić bio naš sunarodnik. Biti savremenik ovog istinskog erudite je privilegija koju smo mi imali. Kako bismo i buduće naraštaje upoznali s njegovim bogatim opusom i preneli im prave vrednosti, koje je Vladeta Jerotić za svog života promovisao, naša je obaveza da mu se odužimo tako što će jedna ulica u prestonici poneti njegovo ime i što ćemo mu podići spomenik - rekao je gradonačelnik Beograda.

Akademik Jerotić je bio naučnik koji je ostavio izuzetan trag na različitim poljima. Ostaće upamćen kao vrstan neuropsihijatar, psihoterapeut, filozof i književnik.

Bio je neobičan i po tome što je iskoračio iz okvira akademske zajednice time što je omogućio da se pojavljivanjem, između ostalog, i u medijima veliki broj ljudi upozna sa njegovim radom, čime je dao dragocen doprinos našoj zajednici.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR