Glas Javnosti

VIRUS ZAPADNOG NILA PRONAĐEN NA KOMARCIMA U BEOGRADU: Ovo su prvi SIMPTOMI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" saopštilo je danas da je tokom analize komaraca sa teritorije grada Beograda detektovan virus Zapadnog Nila, preneo je portal Beoinfo.

-Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti, ili osipa u predelu grudnog koša, rekao je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić.

Kako se navodi, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine "Gradske čistoće" nastaviće da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka.

-Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807, ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs, preneo je Beoinfo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR