Glas Javnosti

ZLO RAĐENJE GOTOVO SUĐENJE

Život
Autor: Glas javnosti

U Užicu posle rata, Slobodan Penezić Krcun u porti Crkve ubije ili naredi ubijanje sveštenika.

Sveštenikova ćerka pošto je bila na stubu srama u Užicu, ona ode kod rodbine i na školovanje u Beograd.

- Pred kraj rata partizanska kolona napreduje ka Beogradu i zaustavlja se u Šopiću kod Lazarevca, jer su naleteli na nekoliko maloletnih dečaka.

Dok kolona stoji, dolazi vojni džip iz koga ljutito izlazi Krcun i pita zašto stoji kolona. Jedan partizan mu reče, pa ovi dečaci hoće sa nam se pridruže..



 Na pitanje ko su i odakle idu, oni rekoše da su bili sa četnicima i tražili hranu, ali oni zbog povlačenja  u Bosnu nisu ih mogli primiti, i mole za pomoć. Na to Krcun naredi streljanje dečaka. Sve je to iz šumarka gledao njihov drug koji nije hteo da traži pomoć.

- 1964. godina, 6. novembar...Šopić, ibarska magistrala.. Automobil Oldsmobil, pretiče u velikoj brzini kombi (autobus), gubi kontrolu i udara u drvo.

Saobraćaj staje, neko pita da li u autobusu ima lekara. Izlazi devojka, trči do automobila, uzima u ruke Krcuna koji je smrtno povređen, i konstatuje da mu nema spasa.

Ta devojka je ćerka onog ubijenog užičkog sveštenika, inače diplomirani lekar. Automobil koji je udario u drvo, udario je baš tamo gde je Krcun naredio streljanje onih golobradih dečaka pred kraj rata.

Ova priča je istinita i ispričana pred oltarom užičke crkve kao dokaz kako Bog ne plaća svake subote ali uvek plati po pošteno i po zaslugama.


Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR