Glas Javnosti

20 drevnih indijanskih mudrost koje će vam promeniti život

Život
Autor: Glas javnosti

"Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha, vežbajte optimizam"

Etički kodeks Indijanaca uvek je inspirativan podsetnik za dublje razmišljanje i promene u našim stavovima i načinu života. Činjenica je da se savremeni čovek sve više udaljava od svoje iskonske prirode i ravnoteže.


Ova učenja nas snažno podsećaju na našu neraskidivu vezu sa prirodom, duhom, Univerzumom i jednostavnim lepotama života, poručuju sa sajta Atma.

1. "Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite se sami. Molite se često. Jednog dana će Veliki Duh poslušati vaše molitve."

2. "Budite tolerantni prema onima koji su zalutali. Neznanje, bes i ljubomora potiču od izgubljenih duša. Molite se da se vrate na pravi put."


3. "Pronađite sebe. Ne dozvolite drugima da upravljaju vašim putem. To je samo vaš način! Drugi mogu ići sa vama, ali niko ne može napredovati umesto vas."

4. "Budite pažljivi prema gostima u kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, budite pošteni i pravedni prema njima."

5. "Ne uzimajte ono što nije vaše, bilo iz ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste to zaslužili niti dobili. Nije vaše."

6. "Poštujte sve na Zemlji, i ljude i životinje i biljke."

7. "Poštujte mišljenje drugih, njihove želje i reči. Nikada ne prekidajte druge dok govore, nemojte se ljutiti, nemojte im se rugati. Dozvolite svakoj osobi pravo na lično mišljenje."


8. "Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete, a i dalje uživate u njoj, vratiće vam se mnogo puta."

9. "Svi ljudi prave greške. Svaka greška se može oprostiti."

10. "Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam."

11. "Priroda nije naša, ona je deo nas. Priroda je deo naše globalne porodice."

12. "Deca su budućnost. Usadite ljubav u njihova srca, vodite ih mudrošću i naučite ih životu. Kada porastu, dajte im prostora da rastu."


13. "Izbegavajte da povredite tuđa srca. Vratiće vam se otrov tog bola."

14. "Uvek budite iskreni."

15. "Održavajte ravnotežu. Mentalno, duhovno, emocionalno i fizičko "ja" mora biti podjednako snažno, čisto i zdravo. Okrepite telo da biste okrepili um. Rastite u duhovnosti da biste izlečili emocionalne rane."

16. "Svesno odlučite šta ćete biti, kako ćete se ponašati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke."


17. "Poštujte privatnost i lični prostor drugih ljudi. Ne mešajte se u tuđu imovinu, a posebno ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno."

18. "Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako ne brinete o sebi."

19. "Poštujte verska uverenja drugih ljudi. Ne terajte druge da veruju u vaša."

20. "Podelite svoju sreću."


Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR