Glas Javnosti

SKANDAL:U trgovinu ljudima umešane sudije, advokati, tužioci i načelnici?!?

Vesti
Autor: Glas javnosti

Danas je Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS, predao je Izveštaj kao dopunu Krivične prijave od dana 12.09.2023 godine, u kojoj se načelnik PS Palilula Marko Đurović sumnjiči za trgovinu ljudima, kao i pripremanje ubistva I.A.

Od dana podnošenja krivične prijave, Odbor za borbu protiv kriminala i korupcije je ličnim zalaganjem i angaživanjem, došao do niza novih inkriminišućih saznanja, koja su konkretizovana u formi Izveštaja, koji ujedno podrazumeva i proširenje kruga osumnjičenih koji su uključeni u organizovanu toruturu prema oštećenoj I.A. i članovima njene porodice. Osnovi sumnje prošireni su na sudiju Prvog osnovnog suda Sanja Raco i Ljiljanu Stričević, kao i na advokata Aleksandra Đurića.

Takođe, došli smo do saznanja da je ćerka I.A, a ujedno i žrtva trgovine ljudima, S.S, pod prinudom potpisala unapred pripremljeni iskaz u policiji, kojom prilikom je ista najverovatnije zadobila i masnicu ispod oka koja joj je bila vidna na nedavno održanom ročištu u Prvom osnovnom sudu, a koju je pokušala da sakrije neprekidnim nošenjem tamnih sunčanih naočara svo vreme boravka u zgradi suda kao i u samoj sudnici.

Takođe smo došli do saznanja da je iznuđivanju iskaza prisustvovao lično i osumnjičeni Marko Đurović, koji i dalje nesmetano vrši svoju funkciju policijskog rukovodioca. Koliko nam je poznato, tužilaštvo nije preduzelo nikakve konkretne mere od 12.09.2023 kako bi zaštitilo   I.A. i njenu porodicu, nego je samo dostavilo Zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja prema MUP-u, kao da se radi o nekakvoj banalnoj stvari, a ne trgovini ljudima i pripremanju ubistva. Uz Izveštaj je dostavljen čitav niz dokaznog materijala. 


IZVOR: Ustupljena fotografija / Izveštaj koji je sačinio Zdravko Rajević, predsednik Odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR