Glas Javnosti

Međunarodno takmičenje u pisanju pisama za mlade

Vesti
Autor: Glas javnosti

Pošta Srbije poziva mlade uzrasta od 9 do 15 godina da od 1. do 20. aprila učestvuju na nacionalnom takmičenju u pisanju pisama, čiji će pobednik predstavljati našu zemlju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Sa 150 godina, Svetski poštanski savez služio je ljudima širom sveta više od osam generacija. Svet se od tada izuzetno promenio. Napišite pismo budućim generacijama o svetu za koji se nadate da će naslediti“.

Takmičenje se održava po pravilima Svetskog poštanskog saveza, koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom i da sadrži sve elemente pisma: zaglavlje (potpuna adresa autora, datum pisma), uvodni pozdrav („Dragi” ili „Poštovani”), telo pisma (sadržaj), završni pozdrav i potpis. Pisma ne smeju biti duža od 800 reči, a uz rukom pisanu verziju, učesnici treba da dostave i elektronski prepis urađen na računaru, kao i lične podatke učesnika (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, ime i prezime roditelja, broj telefona roditelja, imejl adresa roditelja i broj reči u pismu).

 
IZVOR: Pošta Srbije / Ilustracija

Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika. Radovi se šalju na adresu Pošte Srbije, Poštanski pregradak 500, 11120 Beograd 35, sa naznakom – Konkurs „Takmičenje u pisanju pisama za mlade”. Pristigle radove ocenjivaće stručna Komisija koju čine predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete i Pošte Srbije. Na međunarodnom nivou, autori tri najbolja pisma biće nagrađeni zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom koje dodeljuje Svetski poštanski savez.

Detaljne propozicije konkursa dostupne su na sajtu Pošte Srbije, na stranici https://www.posta.rs/cir/stanovnistvo/usluga.aspxusluga=marketinskeusluge/konkurs/medjunarodno-takmicenje-u-pisanju-pisama-za-mlade  , kao i na zvaničnom Fejsbuki Instagram profilu Pošte.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR