Glas Javnosti

Kako katastar nezakonito pljačka građane

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kao advokat, osećam se u obavezi da sa vama podelim još jedan vid SNS legalizovane pljačke ljudi koje se ovaj put odvija kroz postupak ,,modernizacije katastra.

Naime, odsada kada treba da uplatite taksu za knjiženje koja iznosi 5540 dinara, dobićete instrukcije za plaćanje u vidu dokumenta koji ćete videti u prilogu ispod objave. Ukoliko lično podnesete zahtev i dobijete uplatnicu to nije problematično jer vas obaveste da je rok za uplatu deset dana.
Međutim, ukoliko se radi o ugovorima koji su overeni kod notara i koje notar po službenoj dužnosti šalje katastru na upis, onda se naredjuje dostava instrukcije za plaćenje licu koje treba da snosi troškove upisa.

Kako je česta situacija da licu kome trebaju da budu dostavljene instrukcije za plaćanje , iste ne budu uručene jer u tom trenutku nije kod kuće, ili se npr. na selu čovek u tom trenutku nalazi na njivi, država je ZABRANILA ponovno pokušavanje dostave da ne bi nastajali troškovi za nju, a naložila da se instrukcije za plaćanje objave na ELEKTRONSKOJ TABLI KATASTRA, za čije postojanje većina običnih gradjana ni ne zna !

Nakon proteka od deset dana i isticanja instrukcija za plaćanje na toj elektronskoj tabli, jednim klikom miša se ista skida i odmah šalje javnom izvršitelju na postupak prinudne naplate, nakon čega ukoliko niste platili taksu za katastar, koju niste ni dobili ni videli, snosite i troškove prinudne naplate koje će vam obračunati izvršitelj !

Dakle, toliko o pravnoj sigurnosti u državi Srbiji i izveštajima Evropske komisije o vladavini prava.
A da bi probali da barem deo nedužnih koji će platiti ceh ovakvoj zloupotrebi pravne države predupredimo, molim vas da ovu objavu pročitate i po želji delite !

Advokat Vuk Đorđević

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR