Glas Javnosti

Igoru Mitroviću dodeljeno najveće priznanje Crvenog Krsta

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručena je danas Medalja Crvenog krsta Srbije, najviše priznanje te organizacije, u znak zahvalnosti za prepoznavanje uloge organizacije Crvenog krsta i negovanje humanosti, solidarnosti, jačanje rada i doprinos u ostvarivanju ciljeva i zadataka Crvenog krsta Vojvodine.

Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručena je danas Medalja Crvenog krsta Srbije, najviše priznanje te organizacije, u znak zahvalnosti za prepoznavanje uloge organizacije Crvenog krsta i negovanje humanosti, solidarnosti, jačanje rada i doprinos u ostvarivanju ciljeva i zadataka Crvenog krsta Vojvodine. Mirović je podsetio da Pokrajinska vlada sa Crvenim krstom Vojvodine ima uspešnu i konkretnu saradnju, posebno u delu obezbeđivanja materijalnih i tehničkih uslova za boravak dece iz najsiromašnijih porodica u tri objekta u Vojvodini za koje je nadležna Pokrajinska vlada.

„Posebno se zajednički angažujemo i na obezbeđivanju dovoljnih zaliha krvi i odgovarajućih količina prehrambenih proizvoda iz robnih rezervi za narodne kuhinje u Vojvodini“, izjavio je Mirović i istakao da Pokrajinska vlada pruža podršku i narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.
Danas je u Pokrajinskoj vladi obeleženo i 20 godina uspešne saradnje Crvenog krsta Vojvodine i Crvenog krsta Gornje Austrije. Tim povodom Mirović je izrazio zahvalnost Crvenom krstu Gornje Austrije na doprinosu, saradnji i solidarnosti tokom 20 godina zajedničkog rada i saradnje.

„Tokom ove saradnje CKV je napredovao u svim aspektima rada, kapaciteti CKV i svih 45 organizacija su na najvišem nivou od osnivanja CK, u ljudskim potencijalima, stručnosti, tehničkim i logističkim aspektima rada, ali i finansijskim parametrima, jer je reč o uloženih 600 hiljada evra u prethodnih 20 godina“, izjavio je predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina i istakao posebnu ulogu Pokrajinske vlade koja pruža direktan i efikasan odgovor na sva pitanja i apele koje CKV upućuje.

„Naš zajednički interes je da radimo na poboljšanju kvaliteta života naših korisnika i struktura Crvenog krsta kako bi mogao da odgovori na potrebe građana“, izjavio je predsednik Crvenog krsta Gornje Austrije Valter Ajhinger i dodao da je saradnja sa Pokrajinskom vladom i CKV veoma značajna.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR