Glas Javnosti

CRNOGORCI PRENOSE PISANJE GLASA JAVNOSTI O ZAPLENI CIGARETA: Vučićeva osveta Abazoviću i Mandiću! PAO TOVAR VREDAN 20 MILIONA EVRA!

Vesti
Autor: Glas javnosti

Šest kamiona sa 111.000 kilograma cigareta ušlo regularno u Luku Bar, bez obzira na to što je tranzit cigareta kroz Crnu Goru zabranjen, a na teritoriju Srbije kamioni su ušli kao „prazni“.

Uprava carina Republike Srbije pre nekoliko dana zaplenila je tovar od 111.000 kilograma švercovanih cigareta, koje su u šest kamiona bile prebačene iz Crne Gore u Srbiju preko graničnog prelaza Jabuka, objavio je srpski „Glas javnosti“, pozivajući se na izvore iz petog sektora Uprave carina Srbije, koja je sprovela akciju praćenja i zaplene cigareta.

Prema informacijama do kojih je M portal došao, ovaj tovar vredan gotovo 20 miliona eura, koji je zaplenjen u blizini Kruševca na putu ka Pirotu i dalje ka Bugarskoj, ušao je regularno u Crnu Goru preko Luke Bar i pored zabrane tranzita cigareta kroz našu državu.

To je, prema pouzdanim izvorima, odrađeno uz dozvolu odlazećeg premijera Dritana Abazovića i ministra finansija Aleksadra Damjanovića, a tzv. „garanti“ za posao bili su upravo Abazović sa crnogorske strane i Vladimir Mandić, bivši rukometaš i visoki funkcioner tamošnje vladajuće Srpske napredne stranke sa srpske strane.



Potom su u Luci Bar cigarete pretovarene u kamione sa srpskim tablicama i prebačene na carinski terminal u Pljevljima, gdje su bile smeštene nekoliko dana. Kada je Mandiću plaćeno 150.000 eura po kamionu kako bi preko svojih veza obezbedio prolaz i pratnju za cigarete preko teritorije Republike Srbije, kamioni su krenuli ka graničnom prelazu Jabuka.

Međutim, u carinskim papirima za svih šest kamiona bilo je naznačeno da su oni – prazni. Od tog trenutka praćenje i prikupljanje informacija preuzeo je sektor Kontrole primene carinskih propisa Uprave carina Republike Srbije, u čijoj je nadležnosti i sprečavanje šverca, pa su kamioni zaustavljeni u blizini Kruševca, a njihov tovar zaplenjen prije nego što su stigli do Bugarske koja im je bila krajnje odredište.

Istom šemom preko Luke Bar i graničnih prelaza sa Srbijom prošlo je već nekoliko sličnih kontigenata švercovanih cigareta, uz dogovor i prećutnu saglasnost vlasti iz Crne Gore i Srbije.

Prema informacijama M portala, zaplena ove ture cigareta usledila je kao svojevrsna kazna srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kako za njegovog „koordinatora“ za regionalne izbore Vladimira Mandića zbog loših izbornih rezultata nekadašanjeg Demokratskog fronta, tako i za samog Dritana Abazovića koji mu više nije potreban za ostvarivanje političke agende u Crnoj Gori.

Da je Abazović potrošen i za sprskog predsednika svedoči i nedavni skandal sa zatvaranjem privatne bolnice u čijoj su vlasničkoj strukturi bili Abazovićev brat Džihan i partnerka srpske premijerke Ane Brnabić Milica Đurđić, zbog višemilionskog poreskog duga. 



Glas javnosti/M.portal.me

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR