Glas Javnosti

UŽIVO: PETNAESTI PROTEST „SRBIJA PROTIV NASILJA“ – DO VLADE (VIDEO)

TV Glas
Autor: Glas javnosti

Glas javnosti uživo prati petnaesti protest „Srbija protiv nasilja“ koji počinje u 19 sati ispred Skupštine Srbije u centru Beograda.

Posle okupljanja na platou kod Doma Narodne skupštine Republike Srbije učesnici protesta će krenuti u protestnu šetnju.

Kako je najavljeno, trasa protestne šetnje ove subote će biti prema Terazijama, zatim pored zgrade Predsedništva, potom ulicom Kneza Miloša do zgrade Vlade Srbije.

Ključna tema biće verbalno i institucionalno nasilje u Bačkoj Palanci, saopštili su organizatori.

– Jedan od govornika biće Željko Pejčić, koji je dobio otkaz u ovom mestu. Druga govornica biće Dušica iz Kraljeva, koja je preko društvenih mreža molila da ne bude još jedna žrtva femicida. Zahtevi protesta nisu ispunjeni, ali postoje dva načina na koji oni mogu da budu ispunjeni. Institucionalni rok za rešavanje je trebalo da istekne kada Anketni odbor završi sa radom, a nakon toga bi išla druga faza građanske neposlušnosti – izjavio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, najavljujući protest na nedavnoj konferenciji za novinare.

Zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja” su smena Saveta REM-a i rukovodstva RTS-a, institucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje (pri čemu se navode Pink i Hepi TV) i ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR