Glas Javnosti

ŠARENE BOJE PRIVLAČE DECU: Većina domova ih ima, a veoma su opasne za decu

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Postoje mnogi predmeti za domaćinstvo za koje nikada ne bismo pomislili da su opasni za mališane. U ovu kategoriju spadaju i tablete za pranje sudova, koje su, prema rečima medicinskog tehničara Rosa Smita, izuzetno opasne za decu.

Smit je osnivač platforme za obrazovanje prve pomoći „Safer Little Steps“ i objasnio je na TikTok-u da tablete za pranje sudova sadrže supstancu koja se peni kada dete ugrize ili žvaće tabletu.

„Ta pena može da izazove opekotine. Može da opeče detetu usta, disajne puteve i jednjak“, naglasio je Ros i pozvao roditelje da ih drže van domašaja dece jer mogu da budu privlačne radoznalim mališanima.


„Plave, crvene ili raznobojne okrugle tačke na njima liče na bombone ili neku poslasticu“, objasnio je on i predložio da ih stavimo negde visoko, van domašaja radoznalih dečjih ručica.

Ako dete slučajno zagrize tabletu za pranje sudova, Ros savetuje da pokušate da mu je što pre izvadite iz usta. Zatim pozovite Hitnu pomoć i poslušajte savet dispečera.

Lekari Hitne pomoći kažu da pilulu treba odmah izvaditi iz usta deteta i što je pre moguće isprati.

„Idealno je ispirati usta vodom ili mlekom. Nikada ne forsirajte povraćanje kod dece jer mogu ponovo da se opeku kada korozivna materija počne da im izlazi iz grla“, napominju oni.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR