Glas Javnosti

Peškire treba redovno da MENJATE: Evo koliko puta može da se koristi jedan isti, odgovor će vas IZNENADITI

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Dok su neki uvereni da se peškir mora staviti na pranje već nakon prvog korišćenja, drugi smatraju da je to bespotrebno jer iz kade ili tuš kabine izlazite čisti.

Nakon tuširanja se vaš peškir zapravo ne prlja. Možda postoje neke kožne bakterije koje se zalepe za peškir, ali one su zanemarive. Jedino je važno da ga odmah nakon obavljene rutine obesite da se osuši, jer ako danima ostane zgužvan i vlažan razviće se neprijatan miris.

Opšte pravilo kaže da svoj peškir ne smete koristiti više od tri puta. Nakon toga bi bilo dobro da ga promenite, jer svaki put kada se pokvasi, bakterije na njemu dobijaju idealnu priliku za širenje i razmnožavanje. Nakon nekog vremena, peškir postaje prilično prljav.

pixabay.com

foto: printscreen

Takođe, deljenje peškira je još jedna tema za raspravu. Iako bi se mnogi složili da je deljenje peškira sa ukućanima nehigijenska praksa, zapravo ne morate brinuti. Budući da živite zajedno, velike su šanse da imate iste kožne bakterije. Ipak, poželjno bi bilo da svako ima svoj peškir, naročito ako neko ima neku infekciju ili kožnu bolest.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR