Glas Javnosti

IMATE SUŠILICU ZA VEŠ? OVE greške mogu dovesti do brzog uništavanja odeće

TREBA ZNATI
Autor: Glas javnosti

Svako ima svoju rutinu prilikom pranja i sušenja veša, ali iako se pridržavate uputstava na etiketi, možda se suočavate s problemima brzog uništavanja odeće.

Jedna od mogućih grešaka može biti način na koji koristite mašinu za sušenje veša.


Često korišćenje mašine za sušenje na visokim temperaturama može ubrzati habanje odeće. Iako je sušenje u mašini za sušenje brzo i efikasno, može skratiti životni vek odevnim predmetima. Studije su pokazale da su peškiri oprani i sušeni u mašini za sušenje 20 puta izgubili čak 50% čvrstoće vlakana.


Da biste izbegli ove probleme, predlažemo sledeće korake:

  1. Sušite na vazduhu: Ako je moguće, osušite odeću na vazduhu. Stavljanje mokre odeće na vešalice, posebno za košulje, može pomoći u izbegavanju dodatnog gužvanja.

  2. Izbegavajte mašinu za sušenje za delikatnu odeću: Koristite mašinu za sušenje samo za donji veš, čarape, peškire i slične stvari. Delikatne tkanine bolje će se očuvati sušenjem na vazduhu.

  3. Koristite niže i kraće programe: Ako se odlučite za sušenje u mašini, koristite niže i kraće programe kako biste smanjili habanje tkanine.

  4. Završite sušenje na vazduhu: Ako odeća nije potpuno suva iz mašine za sušenje, ostavite je da se dodatno osuši na vazduhu pre nego što je odložite u orman.

Čuvanje odeće od brzog trošenja zahteva pažljiv odabir metoda sušenja i pravilno održavanje, a ovi jednostavni koraci mogu pomoći u produžavanju životnog veka vaših omiljenih komada odeće


Glas javnosti/Z01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR