Glas Javnosti

UŽAS ZA UKRAJINU: Rusija pokrenula masovnu proizvodnju LETEĆE BOMBE od tonu i po! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija je prema navodima nemačkog Bilda pokrenula masovnu proizvodnju svoje najteže klizne bombe FAB-1500-M54 od jedne i po tone!

Nemački tabloid navodi da otprilike 50 ukrajinskih vojnika svakodnevno gine na frontu, a većina upravo zbog upotrebe kliznih bombi od strane ruske vojske, među kojima je sve češće i FAB-1500-M54.

Poslednji put su Rusi bacili FAB-1500-M54 na višespratnicu u Кrasnogorovki snimajući to iz dva ugla. Bomba je eksplodirala u stambenoj zoni ispustivši vatrenu loptu visoku 20 spratova.

Šef ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Nikolaj Oleščuk upozorio je još u novembru 2023. godine da postoje indikacije da Rusija priprema masovno korišćenje FAB-1500. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetio je u februaru fabriku u kojoj se proizvode moćne bombe. Ruska TV je tada izjavila da je njihova produkcija trajala od početka rata.


FAB-1500-M54 je poslednja modifikacija bombe КAB-1500 koja je razvijena u Sovjetskom Savezu i korišćena od osamdesetih godina.

Ruska Federacija je prema navodima ukrajinskog portala Strana nedavno objavila i planove za proizvodnju nove klizne bombe Drel. Ruski i zapadni izvori tvrde da je Drel vrsta kasetne bombe.

Oružane snage Ukrajine ranije su saopštile da su Rusi u Donbasu pribegli taktici "spaljene zemlje" koja se sastoji u uništavanju položaja i zgrada navođenim vazdušnim bombama.


Glas javnosti/Strana

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR