Glas Javnosti

UŽAS NA DAN IZBORA U RUSIJI: Uzbuna na tri aerodroma, oboreni dronovi

Svet
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je da je noćas presretnuto čak 35 ukrajinskih dronova iznad osam federalnih oblasti.

Jutros su vazduhoplovne vlasti Rusije uvele restrikcije letova na tri važna aerodroma - "Vnukovo" u Moskvi i "Domodedovo" i "Žurkovski" u Moskovskoj oblasti.

Ove mere su preduzete iz "bezbednosnih razloga", a prema navodima britanske televizije, restrikcije su usledile nakon obaranja pet ukrajinskih dronova u blizini Moskve, prenosi Sky News.

Oboreno 35 ukrajinskih dronova iznad osam federalnih oblasti Rusije

Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo je da je noćas presretnuto čak 35 ukrajinskih dronova iznad osam federalnih oblasti.
Ova neočekivana incidenca izazvala je ozbiljnu zabrinutost, posebno zbog izveštaja o poginuloj osobi i zapaljenim naftnim rafinerijama. Ovi događaji su dodatno uznemirili javnost s obzirom da je danas treći i glavni dan predsedničkih izbora u Rusiji.


Ovi događaji su podsetnik na složen politički i bezbednosni kontekst u kojem se održavaju izbori, te dodatno naglašavaju važnost bezbednosti i stabilnosti u regionu. Nadležne vlasti su hitno reagovale i preduzele mere kako bi zaštitile građane i osigurale normalno odvijanje avio-saobraćaja, dok istovremeno istražuju poreklo i motivaciju ovih incidenata.



Glas javnosti/R01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR