Glas Javnosti

U Rusiji se najviše isplati onlajn kupovina jaja

Svet
Autor: Glas javnosti

Cene jaja u Rusiji padaju, u mnogim maloprodajnim marketima se mogu naći za manje od 100 rubalja, što je stanovnicima Rusije u proteklom periodu bilo skupo, prenose RIA Novosti.

Na primer, u prodavnici „Azbuka ukusa“ se deset jaja srednje kategorije prodaje za 107 rubalja, međutim onlajn kupovinom se ostvaruje popust pa račun ide na 75 rubalja.

Na onlajn prodavnici „Magnit“ mogu se naći jaja već od 86 do 90 rubalja. Međutim, potrošači će najbolje proći ako se okrenu onlajn kupovini, s obzirom na to da i prodavnica „Megamarket“ nudi popust, jaja su 54 rubalja, kao i „Pjatoračka“, gde se mogu naći za 75 rubalja.

Prema podacima Federalne državne službe za statistiku (Rosstat), jaja u Rusiji su prošle godine poskupela za 61,35%, a nastavila su da poskupljuju i u novoj godini, iako znatno sporije – od 1. do 9. januara cene su u proseku širom zemlje porasle za 0,8%.

Predsednik Vladimir Putin je skok cena obrazložio većom potražnjom za kojom nije usledila i veća proizvodnja, a vlasti nisu na vreme organizovale uvoz. Međutim, kako navodi ministar poljoprivrede Dmitrij Patrušev, cene se stabilizuju jer rastu i domaća proizvodnja i uvoz.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR