Glas Javnosti

TRAMP PRIZNAO KRIVICU! „To je bila moja odluka, izbori su bili NAMEŠTENI“!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši predsednik Donald Tramp rekao je da je dobio savete od brojnih ljudi ubrzo nakon izbora 2020. godine, ali da je njegova odluka da progura lažnu tvrdnju da je osvojio predsedničku funkciju i pokuša da poništi rezultat

„To je bila moja odluka, ali slušao sam neke ljude“, rekao je Tramp  u intervjuu koji je emitovan u nedelju.

Tramp je optužen za svoje napore da potkopa rezultate izbora 2020. On se izjasnio da nije kriv u svim slučajevima i negirao je bilo kakvu nepravdu.

Centralna premisa slučaja specijalnog tužioca Džeka Smita, prema njegovoj optužnici protiv bivšeg predsednika, jeste da je Tramp znao da su izborne tvrdnje koje je iznosio lažne nakon što su mu bliski saradnici rekli da je izgubio, ali ih je svejedno širio kako bi izgledale legitimno. – sve u službi navodne zločinačke zavere.


„Slušao sam različite ljude, a kada sam sve sabrao, izbori su bili namešteni“, rekao je Tramp Kristen Velker u intervjuu, ponovo podstičući lažnu tvrdnju dok traži republikansku nominaciju za predsednika 2024.

„Znaš li koga slušam? Ja sam. Video sam šta se dogodilo“, rekao je Tramp.
Bivši predsednik je rekao da nije slušao svoje advokate koji su mu rekli da je izgubio izbore jer ih nije poštovao.

„Unajmite ih, nikada niste sreli te ljude, dobijete preporuku, ispadnu oni RINO (samo po imenu republikanci) ili se ispostavi da nisu tako dobri. U mnogim slučajevima ih nisam poštovao“, rekao je Tramp. „Ali poštovao sam druge. Poštovao sam mnoge druge koji su rekli da su izbori namešteni.”


foto:tviter 

Nakon poraza na izborima, Tramp je pokušao na više načina da poništi izborne rezultate. On je izvršio pritisak na državnog sekretara Gruzije Breda Rafenspergera i još jednog zvaničnika da „preračunaju” brojke i „nađu” dovoljno glasova da bi on pobedio.

Trampova kampanja je takođe pokušala da instalira lažne birače iz GOP-a u sedam država.

Selekciona komisija Predstavničkog doma koja je istraživala Trampove postupke uoči pobune 6. januara 2021. tvrdila je da dokazi pokazuju da je on aktivno radio na „prenošenju lažnih glasačkih listića elektorskog koledža Kongresu i Nacionalnom arhivu“ uprkos zabrinutosti njegovih advokata da će tako da može biti protiv zakonito.


foto:wikipedia

„Ti dokazi su doveli do najvažnijeg i jasnog zaključka: centralni uzrok 6. januara bio je jedan čovek, bivši predsednik Donald Tramp, koga su mnogi drugi pratili. Nijedan od događaja od 6. januara ne bi se desio bez njega“, navodi se u konačnom izveštaju odbora.

Smitova istraga o mešanju u savezne izbore jedan je od četiri krivična slučaja protiv bivšeg predsednika. Tramp se suočava sa četiri optužbe u Smitovom slučaju, uključujući ometanje zvaničnog postupka i zaveru za prevaru Sjedinjenih Država.

Tramp je takođe optužen u velikoj optužnici u Gruziji koja ga optužuje da je bio šef „zločinačkog poduhvata“ za poništavanje izbora 2020.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR