Glas Javnosti

TEŠKA TRAGEDIJA : Broj poginulih u iskliznuću voza iz šina u Pakistanu porastao na 30

Svet
Autor: Glas javnosti

Broj poginulih u iskliznuću voza iz šina u južnom Pakistanu je porastao na 30, dok je broj povređenih skočio na 60 i spasilačke akcije su još u toku, saopštili su zvaničnici.

Voz je putovao iz Karačija u Ravalpindi kada je svih 10 vagona iskočilo iz šina u blizini železničke stanice Sarhari kod Navabšaha, u južnoj provinciji Sind.

Policijski zvaničnici su potvrdili da je do sad pronađeno 30 tela dok je izvučeno 60 povređenih, od kojih su neki u kritičnom stanju. Navode da bi broj poginulih mogao porasti u nastavku spasilačke akcije.

Lokalna televizija je prikazala kako spasilačke ekipe izvlače žene, decu i starije putnike iz oštećenih i prevrnutih vagona.

Zvaničnici su naveli da su spasilačke ekipe prevezle povređene putnike u obližnju bolnicu u Navabšahu.

Jedan viši službenik na železnici rekao je da je vozni saobraćaj na glavnoj železničkoj pruzi obustavljen zbog nesreće. Putnicima će biti omogućeni alternativni aranžmani putovanja i medicinska nega.

Ministar za železnice Kadža Sad Rafik rekao je da bi nesreća mogla biti uzrokovana mehaničkim kvarom ili rezultatom sabotaže. Rekao je da je istraga u toku.

Železničke nesreće se često događaju na loše održavanim železničkim prugama u Pakistanu, gde komunikacije i signalni sistemi iz kolonijalnog doba nisu modernizovani, a bezbednosni standardi su loši.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR