Glas Javnosti

Sve nedostižniji cilj da se globalno zagrevanje ograniči na 1,5 °C

Svet
Autor: Glas javnosti

Platforma BeRiskProtected objavila je treću godišnju ediciju "Moć održivog poslovanja".

Globalni napori da se zagrevanje ograniči na 1,5 °C doživljavaju neuspeh u gotovo svim sektorima, te se cilj sve više čini nedostižnim, navodi se u Izveštaju "Klimatska akcija 2023" nezavisnog naučnog projekta "Climate Action Tracker", koji od 2009. godine prati klimatske akcije vlada i meri ih u odnosu na globalno dogovoreni cilj Pariskog sporazuma.

Prema poslednjem izveštaju Državne revizorske institucije Srbije, najveći napredak u pogledu stepena pokrivenosti u Srbiji ostvaren je u okviru sledećih Ciljeva održivog razvoja UN: kvalitetno obrazovanje (COR 4), rodna ravnopravnost (COR 5), dostupna i obnovljiva energija (COR 7), dostojanstven rad i ekonomski rast (COR 8), kao i održivi gradovi i zajednice (COR 11) gde je prepoznat i značaj obrazovanja, ljudskih prava, energetike i održivog korišćenja resursa.

Primetno je da sve veći broj kompanija primenjuje ESG principe održivog poslovanja i implementira odgovarajuće strategije.
U okviru edicije su predstavljeni i domaći Supermeni održivog poslovanja, kompanije koje svojim aktivnostima sprovode ciljeve održivog razvoja i ESG principe poslovanja, a za ediciju su pisali i govorili renomirani stručnjaci iz ove oblasti, advokatske kancelarije, predstavnici realnog i finansijskog sektora, saopštio je portal Sve o novcu, jedan od pokretača platforme BeRiskProtected.


Glas javnosti/ P03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR