Glas Javnosti

ŠTITE UGLED: Airbnb zabranio unutrašnje sigurnosne kamere u nekretninama

Svet
Autor: Glas javnosti

Airbnb zabranjuje upotrebu sigurnosnih kamera u zatvorenom prostoru u objektima koji se unajmljuju pod njihovim brendom širom sveta,

Ranije je Airbnb dozvoljavao domaćinima da imaju unutrašnje sigurnosne kamere u zajedničkim prostorijama sve dok su uređaji jasno prikazani na stranici sa listingom i postavljeni na vidljivim mestima u kući.

Unutrašnje sigurnosne kamere, međutim, nikada nisu bile dozvoljene u prostorima kao što su spavaće sobe i kupatila.


Međutim, u ponedeljak su objavili da unutrašnje sigurnosne kamere sada zabranjene u svakom objektu, bez obzira gde se nalaze, koja im je svrha ili da li je poznato da su uključene.

„Naš cilj je bio da stvorimo nova, jasna pravila koja našoj zajednici pružaju veću jasnoću o tome šta možemo da očekujemo na Airbnb-u“, napisala je Džuniper Douns, šefica odseka u Airbnb-a, u blogu kompanije.

Dauns je dodala da je nova politika kreirana u konsultaciji sa gostima, domaćinima i stručnjacima za privatnost.

Кompanija je naglasila da većina oglasa na Airbnb-u trenutno ne navodi da imaju sigurnosnu kameru, što znači da će ova promena uticati samo na mali podskup domaćina.

Domaćini koji trenutno imaju unutrašnje sigurnosne kamere imaju rok do 30. aprila da ih uklone. Nakon ovog datuma, domaćin koji prekrši novu politiku mogao bi da se suoči sa posledicama, uključujući i uklanjanje naloga na platformi.

Spoljne sigurnosne kamere, kao što su kamere za zvono na vratima, i dalje će biti dozvoljene u Airbnb-u.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR