Glas Javnosti

SKANDALOZNO: Hitna pomoć proglasila pacijenta mrtvim, on se probudio u bolnici

Svet
Autor: Glas javnosti

Hitna služba severoistoka Engleske (NEAS) izvinila se pacijentovoj porodici

Hitna pomoć u Engleskoj izvinila se nakon što se pacijent kojeg je jedna od njenih ekipa proglasila mrtvim probudio u bolnici, piše Sky News.

Bolničari su pacijenta, čiji identitet nije objavljen, u petak odveli u bolnicu Darlington Memorial u okrugu Durham misleći da je preminuo u incidentu koji se dogodio ranije tog dana.

Međutim, po dolasku u bolnicu pokazalo se da je pacijent još uvek živ. Nije poznato u kakvom se stanju trenutno nalazi. Hitna služba severoistoka Engleske (NEAS) izvinila se pacijentovoj porodici i objavila da je pokrenuta istraga o grešci, o čemu je prvi izvestio The Northern Echo.

“Čim smo saznali za ovaj incident, otvorili smo istragu i kontaktirali pacijentovu porodicu. Duboko nam je žao zbog nevolje koju im je ovo prouzrokovalo. U toku je potpuna istraga incidenta i u ovoj fazi ne možemo dalje komentarisati”, poručio je šef NEAS-a Endrju Hodž.

Ovaj slučaj se dogodio samo nekoliko meseci nakon što je hitna pomoć kritikovana u izveštaju u kojem je istaknuto da je jedan od njenih bolničara proglasio pacijenta mrtvim umesto da pokuša da ga reanimira. Član osoblja je kasnije otpušten. Istraga, koju je vodila penzionisana šefovica bolnice, pronašla je dokaze o “značajnim problemima kulture i ponašanja” u NEAS-u.



Glas javnosti / O10S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR