Glas Javnosti

ŠARL MIŠEL: Ruske vlasti su odgovorne za smrt Navaljnog

Svet
Autor: Glas javnosti

Evropska unija smatra da su ruske vlasti odgovorne za smrt ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

„Navaljni se borio za vrednosti slobode i demokratije. Za svoje ideale podneo je najveću žrtvu. EU smatra da je ruski režim jedini odgovoran za ovu tragičnu smrt“, napisao je Mišel na platformi X (Tviter) . On je izrazio saučešće porodici ruskog disidenta, ali i onima koji „bore za demokratiju širom sveta u najmračnijim uslovima“.


„Borci ginu. Ali borba za slobodu nikada ne prestaje“, poručio je Mišel.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da je preminuo ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je tamo služio zatvorsku kaznu.

Na sajtu zatvorske ustanove se navodi da je Navaljnom pozlilo jutros posle šetnje, nakon čega je izgubio svest.


Dodaje se da su medicinski radnici ustanove odmah stigli i da je pozvana hitna pomoć.

„Urađene su sve neophodne mere reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju“, navodi se u saopštenju Federalne službe za izvršenje krivičnih sankcija. Navaljni je bio poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


Na sajtu zatvorske ustanove se navodi da je Navaljnom pozlilo jutros posle šetnje, nakon čega je izgubio svest. Dodaje se da su medicinski radnici ustanove odmah stigli i da je pozvana hitna pomoć. „Urađene su sve neophodne mere reanimacije, ali nisu dale pozitivne rezultate. Lekari Hitne pomoći su konstatovali smrt osuđenog. Uzroci smrti se utvrđuju“, navodi se u saopštenju Federalne službe

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR