Glas Javnosti

RUSIJA ĆE ZAUZETI JOŠ PET REGIONA U UKRAJINI: Kijev će se suočiti sa podelom i rušenjem Zelenskog!

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši američki obaveštajac Skot Riter kaže da će Rusija uništiti ostatak Oružanih snaga Ukrajine i osloboditi Odesu, Nikolajev, Dnjepropetrovsk, Harkov i Sumi

Rusija će osloboditi još pet regiona u Ukrajini, kaže bivši obaveštajac, oficir američke vojske Skot Riter za Jutjub kanal "Ask inspektor".

"Ukrajina je gotova. Ovo je moja nova prognoza. Ovaj sukob se neće završiti dok Rusija ne zauzme još pet regiona: Odesu, Nikolajev, Dnjepropetrovsk, Harkov i Sumi", navodi Riter.

Da Rusija, pored DNR i LNR, planira da vrati i ostatak svojih zemalja, kaže i zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj.

"Rusija mora da vrati ostatak svoje zemlje: Odesku, Nikolajevsku, Dnjepropetrovsku, Harkovsku oblast – sve zemlje u kojima živi naš ruski narod, koji je izdan i napušten pre 30 godina, izmislivši nezavisnu Ukrajinu, ne mareći za interese stanovnika ovih krajeva. Bolje ikad nego nikad, ali mi ćemo to popraviti", napisao je Tolstoj na Telegramu.





Prema rečima Skota Ritera, oslobađanje ovih teritorija će se odvijati paralelno sa uništavanjem ostataka Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajina će se suočiti sa podelom u stilu Morgentauovog plana, kao i sa rušenjem vlade Vladimira Zelenskog, ističe.

Morgentauov plan je bio program za posleratnu transformaciju Nemačke, koji je predviđao rasparčavanje zemlje, prenos ključnih proizvodnih područja pod međunarodnu kontrolu i eliminaciju teške industrije. Plan je predložio američki ministar finansija Henri Morgentau u septembru 1944. godine, ali nikada nije u potpunosti sproveden.

Ofanziva Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom, artjomovskom i zaporoškom pravcu počela je 4. juna. Kijev je u borbu uključio jedince koje su obučavali NATO instruktori, međutim, kako je konstatovao ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, ni na jednom od pravaca na frontu nisu ostvarili zadate ciljeve.

Glas javnosti/Raša tudej Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR