Glas Javnosti

PRESUDA U FRANCUSKOJ: Osuđeno 28 osoba zbog onlajn uznemiravanja influenserke

Svet
Autor: Glas javnosti

Optuženi su kažnjeni sa 700 evra i naloženo im je da plate dodatnih 54.000 evra kao odštetu svojoj žrtvi.

Dvadeset osam osoba osuđeno je na zatvorske kazne do 18 meseci zbog sajber uzmemiravanja influenserke, umetničkog agenta za rijaliti TV ličnosti i kolumnistkinje francuske televizije Magali Berdah, što je najveći slučaj sajber maltretiranja u Francuskoj do sada, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Optuženi su kažnjeni sa 700 evra i naloženo im je da plate dodatnih 54.000 evra  kao odštetu svojoj žrtvi.


Sud u Parizu proglasio je 28 osoba krivim za sajber uznemiravanje Berdah koje je bilo podstaknuto kampanjom francuskog repera Bube, navodeći da je to uznemiravanje imalo posledice po njeno mentalno zdravlje. Buba, čije je pravo ime Eli Jafa, negira optužbe.

Advokati Berdah rekli su da su objave Bube ohrabrile ljude da preko društvenih mreža šalju poruke mržnje i uvredljive poruke njihovoj klijentkinji, što je reper negirao.

Sud je naveo da je svaki od optuženih "svesno izabrao da se pridruži" maltretiranju putem interneta. Optuženi, starosti između 20 i 49 godina, dobili su zatvorske kazne od četiri do 18 meseci, od kojih su neke uslovne.

Berdah je rekla, posle izricanja presuda, da je njen život bio uništen tokom dve godine zbog uvredljivih poruka koje je dobijala. Buba je u decembru negirao da je na čelu onlajn "mafije".


Reper je dospeo na naslovne strane 2018. godine nakon što je bio umešan u tuču na pariskom aerodromu sa reperom Kaarisom, zbog čega su obojica dobili uslovne zatvorske kazne od 18 meseci.

Berdah treba da se pojavi na sudu zbog optužbe za pranje novca, a njena marketinška kompanija Shauna Events je pod istragom zbog prevare.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR