Glas Javnosti

PREKO 150 POVREĐENIH! Haos drugog dana Ramazana: Letele kamenice na jevreje, policija suzavcem i mecima na Palestince

Svet
Autor: Glas javnosti

Nakon molitve hiljada Palestinaca tokom svetog meseca Ramazana došlo je do sukoba sa izraelskom policijom kod džamije Al Aksa u kojoj je povređeno najmanje njih 150.

Do sukoba je došlo kod džamije Al Aksa u Jerusalimu, a povređeno je i troje policajaca.

Tamošnji mediji navode da je policija upotrebila suzavac i gumene metke u pokušaju da rastera grupu koja je protestovala nakon molitve. Na snimcima na društvenim mrežama se vidi da su Palestinci kamenicama gađali jevrejske vernike i izraelsku policiju.



Sa druge strane, palestinski izvori tvrde da su pripadnici izraelskih bezbedonosnih snaga ušli u džamiju Al Aksa, što je izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova demantovalo.

- Maskirane osobe su bacale kamenice i petarde, oskrnavivši džamiju Al Aksa. Suprotno lažnim izveštajima, policijske snage nisu ušle u džamiju - objavilo je izraelsko ministarstvo, a prenosi Sputnjik.



"Tajms of Izrael“ navodi da je kasnije policija ipak ušla u džamiju i uhapsila nekoliko Palestinaca. Hamas je poručio da će Izrael snositi posledice zbog ovog, kako su naveli, „brutalnog napada“.

- Naš narod u Jerusalimu nije usamljen u borbi za Al Aksu, uz njega je ceo palestinski narod - rekao je portparol Hamasa Favzi Barhum.



Incident se dogodio drugog dana Ramazana, a džamija Al Aksa je treće najsvetije mesto u islamu. Smešteno je na Hramovnoj gori u starom gradu u Jerusalimu, na prostoru koji svetim smatraju i muslimani i Jevreji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR