Glas Javnosti

Obavezna radna dozvola za Azilante koji žele da rade u Nemačkoj: Učenje jezika više nije razlog

Svet
Autor: Glas javnosti

"S obzirom na trenutni nedostatak radne snage, nedopustivo je da mnoge izbeglice i podnosioci zahteva za azil ne budu raspolaganju tržištu rada", piše u dokumentu

Nemačka planira da uvede radnu obavezu za podnosioce zahteva za azil, javljaju nemački mediji.

"Trenutna pravila moraju biti promenjena, kako bi se uvela radna obaveza za podnosioce zahteva za azil odmah nakon dolaska iz prihvatnih centara u smeštaje u gradovima", stoji u dokumentu koji bi premijeri saveznih pokrajina trebalo da pošalju saveznoj vladi sutra, nakon sednice.


"Čekanje na kurseve jezika i integracije više ne smeju biti opravdanje za odlaganje integracije na tržište rada".

U dokumentu se dalje navodi kako je, s obzirom na trenutni nedostatak radne snage, nedopustivo da mnoge izbeglice i podnosioci zahteva za azil ne stoje na raspolaganju tržištu rada.

Nova regulativa bi gradovima i opštinama omogućila slanje podnosioca zahteva za azil i izbeglica - na društveno koristan rad.

Uvode se bonovi i za hranu, umesto gotovine?

U dokumentu premijera saveznih pokrajina, koje su odgovorne za smeštaj i brigu o izbeglicama, traži se mogućnost uvođenja bonova za hranu i potrepštine umesto novca.


Mnogi političari traže uvođenje ovakvog sistema, jer veruju da bi to smanjilo podsticaje za izbeglice, koje velikom većinom biraju Nemačku kao konačno odredište, nakon dolaska u Evropsku uniju; to se dešava upravo zbog atraktivnih socijalnih povlastica.

Između ostalog, cilj ove regulative je da se spreči i odliv gotovine, koju mnoge izbeglice šalju u zemlje porekla.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR