Glas Javnosti

Nisu mu stizali računi za struju skoro tri godine: Sada plaća troduplo

Svet
Autor: Glas javnosti

Priznanje na društvenoj mreži TikTok učinilo je neplatiša iz Nemačke veoma popularnim, ali bi ta popularnost sada mogla da ga skupo košta.

Naime, 30-godišnji Pol je tri godine živeo u svom stanu u Maksvorštatu, a da nikada nije platio račun za struju. Nakon što je rekao svojim pratiocima na platformi Tiktok, njegov video je do sada videlo više od dva miliona ljudi.

„Ostao sam bez reči o onome što sam započeo. Čini se da su svi zainteresovani za ovu temu“, rekao je stanovnik Minhena nemačkim medijima. Pol je svoj stan od 45 kvadrata u Maksvorštatu platio 960 evra, a kad se uselio, pomislio je, valjda je u to uračunata i struja.

Ali to nije bio slučaj. Komunalno preduzeće u sistemu za njegov stan navelo je da tu niko ne živi, zbog čega Pavlu godinama nije isplaćivan račun za struju. Sada Pol mora da plati više od 500 evra za oko 1.800 kilovat sati potrošene struje.


Na sreću, kao influenser, relativno dobro zarađuje svojim sadržajem na internetu.

Jedan stanovnik Minhena najavio je još jedan snimak o svom debaklu sa strujom.

Komunalna preduzeća u bavarskoj prestonici imaju problema sa naplatom. Nemački mediji javljaju da je vreme za obračun računa za struju, gas i daljinsko grejanje trajalo duže nego što se očekivalo.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR