Glas Javnosti

NEOČEKIVANO: Bez Trampa na predstojećim debatama republikanaca za predsedničkog kandidata

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši američki predsednik Donald Tramp potvrdio je u nedelju da neće učestvovati u debatama Republikanske stranke u okviru izbora stranačkog predsedničkog kandidata, od kojih se prva održava u sredu.

„Javnost zna ko sam i koliko sam uspešan bio kao predsednik, s energetskom nezavisnošću, granicama i snažnom vojskom, najvećim smanjenjem poreza i propisa, s nultom stopom inflacije, najjačom ekonomijom u istoriji i mnogo drugih stvari“, poručio je Tramp na svojoj mreži Društvena istina.

Zato neću učestvovati u debatama, rekao je, istakavši da ima 62 odsto podrške na republikanskim predizborima, što je 46 postotnih bodova prednosti u odnosu na njegovog najozbiljnijeg suparnika, guvernera Floride Rona Desantisa.

„Ron Desantis će pasti kao bolesna ptica“, narugao se bivši predsednik.

Pet meseci pre početka izbora na kojima će se odlučiti o republikanskom kandidatu za američke predsedničke izbore 2024. godine, Donald Tramp ima do sad najveću podršku svoje baze.

Ali, pravosudne afere bacaju senku na njegov pokušaj povratka u Belu kuću.

Prva republikanska debata održaće se u sredu u Milvokiju, na severoistoku SAD.

Sedmoro kandidata je ispunilo uslove za učešće u debatama.

To su Ron Desantis i guverner Severne Dakote Dag Burgum, bivši Trampov potpredsednik Majk Pens, njegova bivša ambasadorka u UN Niki Hejli i senator Južne Karoline Tim Skot.

Tu su još preduzetnik Vivek Ramasvami i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, koji su trenutno za petama najizglednijem kandidatu Ronu Desantisu u anketama sprovedenim u Ajovi i u Nju Hempširu, prvim državama koje će glasati na predizborima.

Vrh Republikanske stranke dao je Trampu vremena do ponedeljka da odluči da li će učestvovati na njima.

Njujork Tajms piše u petak da će Donald Tramp dok bude trajala debata u Milvokiju dati intervju Takeru Karlsonu, nekadašnjoj voditeljskoj zvezdi konzervativnog Fox Newsa, koji će se prikazati na X-u, bivšem Tviteru.

Njegov izborni štab nije hteo da potvrdi tu informaciju.

Glas javnosti/N01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR