Glas Javnosti

Lavina u Cermatu u Švajcarskoj ubila troje ljudi

Svet
Autor: Glas javnosti

Tri osobe su poginule, a jedna je povređena u lavini u Cermatu, jednom od najpopularnijih skijaških i planinarskih centara u Švajcarskoj, saopštila je danas kantonalna policija Valea.

<iframe width="1189" height="669" src="https://www.youtube.com/embed/AwXHeUtbelo" title="GRADIMO NOVI SRPSKI SVETSKI POREDAK, ZA SPAS ČOVEČANSTVA!" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>Prema njenim navodima, objavljenim na društvenoj mreži Iks, do lavine je došlo prethodne večeri, a potraga je obustavljena večeras.

Obilne snežne padavine i veoma jak vetar naveli su vlasti da upozore na značajan rizik od lavina u alpskim regionima južne Švajcarske.


„Očekuju se veoma velike, a ponekad i izuzetno velike, spontane lavine“, ukazao je danas Institut za proučavanje snega i lavina (SLF).

Ove zime, 14 ljudi, većinom ski-trkača izgubilo je život u lavinama u Švajcarskoj, navodi se u izveštaju koji je 27. marta objavio SLF.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR