Glas Javnosti

KARLSON O ZAPADNIM POLITIČARIMA: Detinjasti, ne streme ostvarljivim ciljevima

Svet
Autor: Glas javnosti

Karlson je istakao da ima 54 godine i da je odrastao u Americi koja je imala fine, sigurne i predivne gradove, ali da "to više ne postoji".

Nakon dvosatnog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, američki voditelj Taker Karlson, govorio je o tom iskustvu na Samitu svetskih vlada u Dubaiju.

U razgovoru sa novinarem Emadom Eldinom Adibom, Karlson je objasnio zašto mnoge teme nisu pomenute tokom intervjua sa Putinom, kako je reagovao američki politički establišment i zašto Vašington ne razume Moskvu.

Karlson je kazao da nakon intervjua imao nezvanični razgovor sa Putinom, ali nije otkrio detalje.

Karlson je rekao da se Putin činio da je voljan da pregovara sa Zapadom o okončanju rata u Ukrajini i novoj ravnoteži snaga u svetu.

- Diplomatija je umetnost kompromisa, a svi, osim možda SAD tokom unipolarne ere, to razumeju - rekao je Amerikanac.

Iako Putin želi kraj rata, njegova pozicija će se samo pogoršavati kako se sukob bude nastavljao, dodao je.

Tokom intervjua Putin je otkrio, mada je i ranije o tome govorio, da je Rusija upitala NATO da se pridruži savezu. Tačnije, o tome je diskutovao sa tadašnjim američkim liderom Bilom Klintonom koji je, nakon rasprave sa svojim timom, poručio ruskom kolegi da "nije vreme za to".

Pošto je čitava poenta NATO-a bila da se SSSR što dalje od Zapadne Evrope, Karlson je istakao: "Kada Rusi pitaju da se pridruže savezu, to bi sugerisalo da ste rešili problem i da možete da počnete da se bavite nečim konstruktivnim u životu. Ali, mi smo to odbili".

- Idite u saunu na sat vremena i razmislite o tome šta to znači - dodao je.

Karlson smatra da zapadni političari ne streme ostvarljivim ciljevima.

- Lično sam čuo da američki zvaničnici govore kako moramo da vratimo Krim Ukrajini. To se neće dogoditi, ukoliko ne izbije nuklearni rat. To je suludo, zapravo - napomenuo je.

Prema njegovim rečima, samo pominjanje te ideje pokazuje "da ste detinjasti, da uopšte ne poznajete oblast i da nemate predstavu šta je moguće".

Kako je rekao, jedno od najvećih pitanja u SAD i Zapadu jeste da se sve svede na Minhensku konferenciju iz 1938. kada su se Velika Britanija i Francuska da "umire" nacističku Nemačku tako što su joj predale deo Čehoslovačke.

Karlson je istakao da ima 54 godine i da je odrastao u Americi koja je imala fine, sigurne i predivne gradove, ali da "to više ne postoji".

Postao je "radikalan" kada je video da je Moskva čistija, bezbednija i lepša od američkih gradova, a na to su ga podsetili i Dubai i Abu Dabi.

Na pitanje zašto nije sa ruskim liderom govorio o određenim temama, rekao je da je želeo da održi intervju kako bi razumeo Putinom pogled na svet.

Karlson kaže da njega brine samo šta misle njegovi žena i deca, pa nije tražio odobrenje političara.

Nakon što ga je bivša američka potpredsednica, Hilari Klinton, nazvala ruskom marionetom, samo se nasmejao.

- Ona je poput deteta, ne slušajte je. Kako je u Libiji? - zaključio je.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR