Glas Javnosti

Indija se uzdiže kao nova sila u globalnoj proizvodnji poluprovodnika

Svet
Autor: Glas javnosti

India je najavila ekonomski paket od 10 milijardi dolara kako bi privukla proizvođače poluprovodnika, nastojeći da se pozicionira kao proizvodni hub za ove ključne komponente.

Indija se brzo uspinje kao novi globalni centar za proizvodnju poluprovodnika, privlačeći velike investicije i tehnološke divove u svoj ekosistem.
Američka kompanija Micron Technology najavila je investiciju do 825 miliona dolara u prvi pogon za sklapanje i testiranje poluprovodnika u Gudžaratu, koji će početi sa radom krajem 2024. godine i postepeno povećavati kapacitet.
Ovo postrojenje će stvoriti 5.000 direktnih radnih mesta i 500 inženjerskih pozicija visokog nivoa.

Južnokorejska firma Simmtech potpisala je memorandume o razumevanju sa vladom Gudžarata za postavljanje pogona blizu Micronove fabrike, a očekuje se da će ovaj potez podstaći rast poluprovodničkog ekosistema u Indiji.
S druge strane, India je najavila ekonomski paket od 10 milijardi dolara kako bi privukla proizvođače poluprovodnika, nastojeći da se pozicionira kao proizvodni hub za ove ključne komponente.


Zemlja je privukla interesovanje globalnih igrača poput Tower Semiconductor iz Izraela, Foxconna iz Tajvana, i konzorcijuma iz Singapura, pokazujući svoju posvećenost razvoju celokupnog ekosistema poluprovodnika, uključujući dizajn, proizvodnju, pakovanje i testiranje čipova. 
S ovim ambicijama, Indija se postavlja kao ključni igrač u globalnoj trci za uspostavljanje robustnije i raznovrsnije proizvodne baze poluprovodnika.



Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR