Glas Javnosti

Ilon Mask: Sorošo želi uništenje zapada!

Svet
Autor: Glas javnosti

Elon Musk optužio je fondaciju Džordža Soroša da želi da uništi zapadnu civilizaciju, dok se tehnološki tajkun priprema da se sastane sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom u Kaliforniji.

Mask je to dao komentar kao odgovor na objavu korisnika koji deli snimke ljudi koji stižu na italijansko ostrvo Lampeduzu iz severne Afrike, a koji se nadovezuje na „invaziju koju je predvodio Džordž Soroš“ na Evropu.


„Izgleda da Soroševa organizacija ne želi ništa manje od uništenja zapadne civilizacije“, objavio je IKs-ov vlasnik.


foto:tviter 

Soroš, mađarsko-američki biznismen i filantrop, bio je predmet više antisemitskih teorija zavere.

Njegove fondacije za otvoreno društvo, koje podržavaju grupe civilnog društva, uključujući neke koje rade na pitanjima koja utiču na bezbednost i dobrobit migranata, izbeglica i tražilaca azila, redovna su meta krajnje desnice.

Grupe za ljudska prava optužuju Maska da pojačava antisemitizam na njegovoj platformi – što on poriče. Planirano je da se sastane sa Netanjahuom u ponedeljak na razgovorima za koje su obojica rekli da će se fokusirati na tehnologiju veštačke inteligencije, a ne na Ligu protiv klevete (ADL), sa kojom se Musk svađa oko antisemitizma na Iks društvenoj platformi.


foto:tviter 

Međutim, Vašington post je prošle nedelje izvestio da je sastanak bio najnoviji korak u kampanji Maskovih jevrejskih prijatelja i saveznika da odvrate sve veće kritike oko povećanja antisemitskog govora.

Mask je zapretio da će tužiti ADL, grupu za građanska prava sa sedištem u SAD koja vodi kampanju protiv antisemitizma i netrpeljivosti, i optužio je da pokušava da „ubije“ platformu „lažno optužujući nju i mene da smo antisemitski“.


Grupe za građanska prava, uključujući Centar za suzbijanje digitalne mržnje i ADL, objavile su nalaze da je obim govora mržnje na Iks porastao od kad je pod upravom Maska.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR