Glas Javnosti

HOROR U HAMASU: U bolnici u Gazi pronađeno mrtvo pet prevremeno rođenih beba

Svet
Autor: Glas javnosti

Pet prevremeno rođenih beba pronađeno je mrtvo u bolnici u gradu Gazi, koji je bio epicentar borbi pre stupanja na snagu primirja između Izraela i Hamasa, objavio je portparol ministarstva zdravlja Hamasa.

Do prekida borbi, u petak kada je stupilo primirje na snagu, bolnice najvećeg grada u palestinskoj enklavi bile su na meti izraelskih napada. Prema navodima lekara više bolnica je evakuisano, a nekoliko njih po naređenju izraelske vojske.

„Okupacione snage ostavile su pet prevremeno rođenih beba u jedinici intenzivne nege u bolnici al Nasr, jednoj od glavnih pedijatrijskih bolnica u Gazi“, rekao je doktor Ašraf al Kidreh.

Vojnici su zabranili lekarima i članovima porodica nedonoščadi da se približe i kada su lekari mogli da uđu u utorak uveče pronašli su njihova delimično raspadnuta tela.

Izraelska vojska nije želela odmah da komentariše, navodi Frans pres.

Ceo svet je sredinom novembra pratio sudbinu 39 prevremeno rođenih beba u drugoj bolnici u Gazi, bolnici al Šifa, koju je izraelska vojska opkolila i napala.

Osam od tih beba je umrlo zbog nedostatka struje potrebne za inkubatore. Njih dvadeset osam je evakuisano u Egipat gde su prebačene u bolnicu, mnoge bez svojih porodca, neke su siročići, dok roditeljima drugih nije odobren ulazak u Egipat, prema navodima UN.

Tri bebe koje su bile suviše slabe da se prebacuju hospitalizovane su u ustanovi na jugu pojasa Gaze.

Glas javnosti/B04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR