Glas Javnosti

GLAVNA DRŽAVNA TUŽITELJKA: Donaldu Trampu trebalo bi zabraniti pristup njujorškom tržištu nekretnina

Svet
Autor: Glas javnosti

Donaldu Trampu trebalo bi trajno zabraniti pristup njujorškom tržištu nekretnina zbog "nečuvene" prevare, navela je glavna državna tužiteljka u Njujorku, u sudskom podnesku uoči završne reči u građanskoj parnici protiv bivšeg predsednika Sjedinjenih Država.

U podnesku tužiteljle Leticije Džejms istaknuto je da su „bezbrojni primeri“ Trampovog „naduvavanja vrednosti imovine i prikrivanje činjenica bili toliko nečuveni da je iza njih sigurno loša namera“.


Trampovi advokati odgovorili su da savezna država nije uspela da dokaže „stvarni uticaj“ Trampovih financijskih izveštaja bankama, koja su, kako je tvrdio sudija, precenjivala njegovu neto vrednost za milijarde dolara.

U svom su podnesku obrazložili da kancelarija glavnog državnog tužioca prekoračuje svoja ovlašćenja pokušavajući da zabrani Trumpu „svaku“ poslovnu aktivnost, što je kazna „koja ne nosi samo finansijske posledice“.


Završne reči uslediće u četvrtak, a još se ne zna kad će predsedavajući sudija izreći presudu.

U ovom slučaju Tramp, koji je glavni kandidat za republikansku predsedničku nominaciju na izborima ove godine, mogao bi izgubiti dragocene nekretnine, a sud je već ranije ocenio da je odgovoran za lažno precenjivanje svog bogatstva za milijarde dolara kako bi osigurao bolje uslove za podizanje kredita.


Tužiteljka Džejms, inače iz redova demokrata, traži najmanje 250 miliona dolara kazni i oštra ograničenja Trampove poslovne sposobnosti u saveznoj državi Njujork.

Tramp odbacuje krivicu, a proces naziva lovom na veštice.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR