Glas Javnosti

EKSPLOZIJA PROŠLA BEZ ŽRTAVA: Hapšenja u Grčkoj zbog posedovanja eksploziva nakon bombaškog napada u Atini

Svet
Autor: Glas javnosti

Grčka policija je saopštila da je uhapsila četvoricu zbog posedovanja eksploziva, nedelju dana nakon što je bomba eksplodirala ispred Ministarstva rada u centru Atine.

Bomba koja je eksplodirala u zoru 3. februara ne izazivajući žrtve, bila je u rancu okačenom na kapiju ispred ministarstva.

Osumnjičeni su uhapšeni u petak „zbog proizvodnje i posedovanja eksploziva i zapaljivih materijala“, saopštila je policija.


Hapšenja nisu odmah povezana sa eksplozijom, ali je jedan od uhapšenih ranije bio povezan sa ekstremističkom grupom, navodi se u saopštenju policije.

Po medijima, ta grupa, „Ćelije vatrene zavere“, anarhistička je organizacija čiji članovi izdržavaju dugogodišnje zatvorske kazne zbog izvođenja napada bombama-pismima.

Anonimni izvor je 3. februara pozvao jedan grčki dnevnik da upozori na predstojeću eksploziju, a tvrdio je da je član „Samoodbrane revolucionarne klase“, ranije nepoznate organizacije.

Napadi na javne ustanove, banke i diplomatska predstavništva ponavljaju se u Grčkoj godinama. Oni se uglavnom pripisuju krajnje levičarskim ili anarhističkim pokretima.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR