Glas Javnosti

ĐULIJANI NA KORAK OD PROSJAČKOG ŠTAPA! Moli Trampa da plati njegove račune

Svet
Autor: Glas javnosti

Sa svojim advokatom, Rudi Đulijani je poslednjih meseci otputovao u Mar-a-Lago sa misijom da uputi lični i očajnički apel bivšem predsedniku Donaldu Trampu da plati njegove pravne račune.

Đulijani i njegov advokat Robert Kostelo veruju da bi mogli da objasne licem u lice zašto Tramp mora da pomogne svom bivšem advokatu oko njegovih velikih sudskih troškova.

Đulijani i Kostelo otputovali su na Floridu krajem aprila gde su imali dva sastanka sa Trampom da bi razgovarali o Đulijanijevim sedmocifrenim pravnim taksama, dajući nekoliko informacija o tome kako je plaćanje Đulijanijevih računa na kraju u Trampovom najboljem interesu.

 Ali bivši predsednik nije delovao mnogo zainteresovano.

Nakon što je Kostelo izneo svoj predlog, Tramp je usmeno pristao da pomogne oko nekih Đulijanijevih pravnih računa, ne obavezujući se na bilo koji određeni iznos ili vremenski okvir.

Tramp pristao da pokrije samo malu naknadu od prodavca podataka koji je dokumentovao Đulijanijeve zapise. A mesecima kasnije, Trampov Sejv Amerika PAC platio je 340.000 dolara tom prodavcu. Uplata je bila namenjena za podmirenje Đulijanijevog neizmirenog računa sa kompanijom.


Foto:printscreen/tviter

Drugi Đulijanijev advokat pomenuo je tu uplatu na sudu u sredu, rekavši sudiji države Njujork na saslušanju da bivši gradonačelnik Njujorka nema novca da plati dodatne pravne troškove za dalje prikupljanje zapisa u tužbi za klevetu koju je pokrenula kompanija za tehnologiju glasanja Smartmatik , tvrdeći da ima finansijske poteškoće.

 Advokat je takođe pomenuo jednokratnu uplatu od Trampove organizacije Sejv Amerika PAC, a izvor je potvrdio da Đulijani od tada nije primio nikakve dodatne uplate. (Smartmatic je tužio Đulijanija zbog laži o izborima 2020. koje je plasirao na Foks Njuzu-u i drugim desničarskim mrežama.)

 Đulijanijevo putovanje u Mar-a-Lago, koje ranije nije prijavljeno, ukazuje na nivo finansijskog stresa sa kojim se suočava već mesecima, jer su njegovi sudski troškovi nastavili da se gomilaju.

 Ali ono što je iznenadilo , sve one u Trampovom najužem krugu je nespremnost bivšeg predsednika da plati Đulijanijeve račune, s obzirom da bi Đulijani mogao da se nađe pod intenzivnim pritiskom da sarađuje sa saveznim i državnim tužiocima koji su optužili Trampa. Đulijani je ovog leta dobrovoljno seo sa istražiteljima specijalnog tužioca Džeka Smita, a okružni tužilac okruga Fulton ga je optužio ove nedelje u Džordžiji.



Foto:printscreen/tviter

 „Nije pametna ideja“ da Tramp odbije da plati Đulijanijeve pravne troškove, navodeći kako se Trampov odnos sa Majklom Koenom slavno pogoršao dok ga je istraživao specijalni advokat Robert Miler.

Đulijani svakodnevno gleda na stotine hiljada dolara u pravnim računima i sankcijama usred brojnih tužbi povezanih sa njegovim lažnim tvrdnjama da su izbori 2020. bili namešteni.

Njegovi advokati su izjavili na sudu rekli da su ga ove pravne nevolje ostavile bez gotovine i da ne može da plaća buduće sudske troškove. Đulijani je primoran da stavi na prodaju trosoban stan na Menhetnu koji poseduje u iznosu od 6,5 miliona dolara.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR