Glas Javnosti

BAJDEN POTPUNO PROLUPAO! TRANSKRIPT INTERVJUA OTKRIO U KAKVOM JE STANJU PREDSEDNIK: "Kao da razmišlja naglas"

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik SAD je tokom intervjua često delovao "kao da razmišlja naglas"

Transkript intervjua predsednika SAD Džozefa Bajdena sa specijalnim tužiocem Robertom Hurom pokazuje da aktuelni predsednik ima gubitke pamćenja, prenosi NBC.


Ovaj transkript je takođe pokazao da Hur nije prvi spomenuo Bajdenovog sina Boa, kako ga je predsednik optuživao, već da je to uradio sam Bajden.

Predsednik SAD je tokom intervjua često delovao "kao da razmišlja naglas", ali se u drugim momentima prisećao detalja iz svog vremena kao zamenika predsednika Baraka Obame.

Intervju je sproveden u dva navrata, prvi od tri i po sata i drugi od 90 minuta, a Hur je postavljao pitanja iz daleke prošlosti, na šta je Bajden odgovorio "Ja sam mladić, pa to nije problem".


Bajden je ponekad proširivao odgovore, a često se zajedno sa svojim advokatima žalio na pitanja tužioca, smatrajući da nisu relevantna.

Dok Republikanci planiraju da upotrebe ovaj intervju protiv Bajdena u razgovoru sa Hurom pred Odborom za pravosuđe, Demokrate tvrde da će potpun transkript pokazati da Bajden ima dobro pamćenje.

Bajden je u oktobru prošle godine dao petosatni intervju raspoređen u dva dana tokom oktobra, u slučaju neadekvatnog rukovanja poverljivim dokumentima kada je 2017. napustio položaj potpredsednika Sjedinjenih Država.


U februaru ove godine specijalni tužilac Robert Hur doneo je zaključak da protiv njega ne treba podnositi optužnicu u slučaju, uz obrazloženje da je Bajden sarađivao u istrazi i zato što bi verovatno izazvao simpatije kao optuženi tokom suđenja.

- Razmatrali smo i to da bi se, na suđenju, gospodin Bajden poroti verovatno predstavio - kao što je to bio slučaj kad smo mi razgovarali sa njim - kao simpatični, dobronamerni stariji čovek sa lošim pamćenjem - rekao je tada Hur.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR