Glas Javnosti

ON ĆE ZAMENITI DAČIĆA NA ČELU SPS!

Politika
Autor: Glas javnosti

Pominje se jedno ime kada se govori o osobi koja može da zameni Ivicu Dačića, koji je najavio ostavku na čelu SPS-a.

Građani Srbije su juče glasali na republičkim, pokrajinskim, beogradskim i lokalnim izborima.

Posle prvih preliminarnih rezultata najveći šok  je bila najava lidera socijalista Ivice Dačića da će se povući sa čela SPS.

Iako postoji sasvim opravdana sumnja da će se tako nešto desiti, jasno je da na njegovo mesto može doći samo jedan čovek. Socijalisti su u odnosu na izbore koji su održani 2022. godine u padu od oko pet odsto.

Potrebno je naći novog lidera SPS

Obraćajući se građanima nakon objave prvih rezultata izbora, Ivica Dačić je rekao da ni on, ni partija, nisu zadovoljni postignutim rezultatom.

 "Ovaj rezultat je što se nas tiče nezadovoljavajući i razgovaraću sa kolegama o tome šta je najbolje za stranku u narednom periodu. Moje mišljenje je da je potrebno naći novog lidera SPS-a", rekao je Dačić.


Branko Ružić   (Foto: Jutjub)

"Mi smo unapred doneli odluku da smo spremni da nastavimo saradnju u koaliciji sa SNS, naravno ako to bude njihova odluka na svim nivoima.

Pošto će na parlamentarnom nivou sama SNS imati apsolutnu većinu, kad je reč o gradskim izborima što se nas tiče mi smo u startu rekli da smo opredeljeni za nastavak koalicije sa SNS i ne razmatramo drugu mogućnost odborničke većine", naveo je Dačić. 

Ukoliko se tako nešto zaista desi i Ivica Dačić ode sa čela socijalista, navodno samo jedan čovek može doći na njegovo mesto – potpredsednik stranke i bivši ministar Branko Ružić. Da li će on sad na vrh stranke tek ćemo saznati.


Glas javnosti/M01S


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR