Glas Javnosti

Ministarstvo odbrane upozorilo: ZLOUPOTREBLJENI SNIMCI VEŽBI VOJSKE SRBIJE

Politika
Autor: Glas javnosti

Video snimci i fotografije sekvenci vežbi jedinica Vojske Srbije se lažno predstavljaju kao vatrena i taktička dejstva inostranih oružanih formacija.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je uočilo da se sa određenog broja naloga nepoznatih korisnika na društvenim mrežama van srpskog govornog područja u prethodnom periodu dele video snimci i fotografije sekvenci vežbi jedinica Vojske Srbije koji se lažno predstavljaju kao vatrena i taktička dejstva inostranih oružanih formacija.

Kako se navodi, radi se o javno dostupnim video i foto materijalima čiji je vlasnik Ministarstvo odbrane Republike Srbije i čije je preuzimanje i ponovno javno publikovanje moguće isključivo uz navođenje izvora i odgovarajućih prostornih i vremenskih referenci, a koji su ovom prilikom svesno i namerno falsifikovani i zloupotrebljeni.

- Sa ciljem sprečavanja dezinformacija i zaštite ugleda Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, apelujemo na domaće i inostrane medije da se uzdrže od prenošenja krivotvorenih multimedijalnih sadržaja zasnovanih na falsifikovanju materijala u vlasništvu Ministarstva odbrane - navodi se u saopštenju.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR