Glas Javnosti

KO JE NOVI DIREKTOR KLINIKE "LAZA LAZAREVIĆ": Opet socijalista

Politika
Autor: Glas javnosti

Posle devetomesečnog štrajka i protesta zaposlenih u beogradskoj Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" koji su zahtevali smenu v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić, i njenog razrešenja, Vlada je u četvrtak za novog v.d. direktora imenovala dr Nenada Bjelicu, specijalistu psihijatrije.

Zaposleni su tražili smenu direktorke optužujući je za zloupotrebe, mobing, loše stanje u Klinici.

Novi v. d. direktor „Laze“ dolazi sa pozicije v. d. direktora beogradskog Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici, a po partijskoj liniji iz redova socijalista, trenutno na mestu predsednika Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije Obrenovac.

Na izbornoj listi SPS-JS bio je kandidat za narodnog poslanika na izborima 2020. godine, koji su održani usred pandemije korona virusa.

Spec. dr med. Bjelicu šira javnost mogla je da upozna baš u vreme pandemije, kada se pojavljivao u medijima i govorio o kovid ambulanti na Čukarici. Tada je pozivao građane da se vakcinišu i poštuju sve mere.

Govorio je da dom zdravlja na Čukarici, kojim je rukovodio, obezbeđuje zdravstvenu zaštitu za preko 200.000 stanovnika, a da je u proteklom periodu bila jedna od onih ustanova koje su iznele najveći teret u borbi sa kovid infekcijom.

Za vreme pandemije korona virusa držao je tribine na temu mentalnog zdravlja.

                                                                                                                                                                              Dr Nenad Bjelica (Printscreen RTS)

Doktor Nenad Bjelica rođen je 10. februara 1974. godine u Obrenovcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu stekao zvanje doktora medicine, a zatim i specijaliste psihijatrije. U njegovoj biografiji stoji i da je master menadžer u oblasti zdravstva, kao i da je završio specijalističke akademske studije forenzičkog inženjerstva na Kriminalističko-policijskom univerzitetu – smer forenzičke identifikacije.

Od 2004–2006. godine u Žandarmeriji je radio kao lekar angažovan na poslovima sanitetskog obezbeđenja jedinice na području Kopnene zone bezbednosti. Zatim prelazi da bude lekar u Službi hitne medicinske pomoći u Obrenovcu do 2012.godine. Nakon toga narednih četiri godine bio je Član veća u Gradskoj opštini Obrenovac zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja, do 2016.

U bolnici za psihijatriju KBC „Dr Dragiša Mišović“ radio je od 2016. do 31. decembra 2018. godine kada je odlukom Skupštine grada Beograda postavljen za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“ Čukarica. Dr Bjelica je i predsednik Upravnog odbora KBC „Bežanijska kosa“ od 2013. godine.

Profesionalno angažovanje u sportu imao je u periodu od 1992-1998. godine u OK „Partizan“ i OK „Obilić“ u prvoj saveznoj ligi SRJ. Odslužio je redovan vojni rok 2001/2002. godine.

Oženjen je i otac jednog deteta.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR