Glas Javnosti

JOŠ JEDNO JALOVO SAOPŠTENJE KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU: Kurtijevo nasilje na severu ostavlja tragove i u srpskim sredinama južno od Ibra

Politika
Autor: Glas javnosti

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da talas nasilja koje sprovodi zakozvani "kosovski premijer" Aljbin Кurti na severu Кosova i Metohije svoje tragove i odjeke ima i u srpskim sredinama južno od Ibra, gde je sinoć oko 22.30 časova kamenovana Osnovna škola “Braća Aksić” u Lipljanu.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju podsećaju da tu obrazovnu ustanovu pohađa oko 50 đaka srpske nacionalnosti, a, kako navode, pojedini roditelji iz straha za bezbednost dece, nisu dozvolili mališanima da danas dođu u školu.

"Meštani su više nego zabrinuti zbog napada na ovu školu i novih incidenata koje albanski ekstremisti mogu da sprovedu osokoljeni agresivnom retorikom i politikom Prištine", navodi se u saopštenju.



Dodaje se da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju preko svojih predstavnika na terenu sanirati nastalu materijalnu štetu, ali da je neophodno veće prisustvo međunarodnih misija u srpskim sredinama kako bi se izbegli i predupredili bilo kakvi incidenti, i Srbi osetili bezbednije.

"Nijedan incident ne sme se zanemariti niti posmatrati izolovano, jer dodatno može dovesti do eskalacije situacije na terenu, na šta smo i do sada više puta upozoravali", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR