Glas Javnosti

Danas u vladi prvi sastanak radne grupe za uređenje tržišta i robne berze

Politika
Autor: Glas javnosti

Kao nastavak razgovora sa poljoprivrednicima, dogovoreno je da u periodu između 11. i 15. decembra 2023. bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora

U Vladi Republike Srbije će danas, 29. novembra, u skladu sa postignutim dogovorom sa poljoprivrednicima, biti organizovan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti unapređenja robno-tržišnog poslovanja poljoprivrednim proizvodima, sa ciljem da se analizira postojeći zakonodavni okvir kojim je uređeno tržište, saopšteno je.

Osim toga, cilj je da se saslušaju predlozi za izmenu postojećih propisa i da se nađe najbolje rešenje za terminsku prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Sastanku će prisustvovati predstavnici udruženja poljoprivrednika i svih relevantnih institucija, navodi se, kako bi svi izneli svoje predloge, te zajednički došli do modela kako u određenim segmentima unaprediti važeće zakone i podzakonske akte, a kako bi se poboljšali uslovi za plasman poljoprivrednih proizvoda od strane primarnih poljoprivrednih proizvođača.

Takođe, kao nastavak kontinuiranih razgovora sa poljoprivrednicima, dogovoreno je da u periodu između 11. i 15. decembra 2023. godine bude organizovan sastanak sa predstavnicima svih sektora poljoprivrede, na kome će svi imati priliku da ukažu na izazove sa kojima se suočavaju, te da se na najoptimalniji način dogovori ravnomerna raspodela rekordnih budžetskih sredstava obezbeđenih za poljoprivredu u 2024. godini.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR