Glas Javnosti

ĆUTA O PROTESTIMA U SUBOTU I ODLASKU DO PINKOVE ZGRADE : Vučić se ne oseća dovoljno ugroženo

Politika
Autor: Glas javnosti

Poslanik Zeleno-levog kluba Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je u petak planirano deveto okupljanje demonstranata između pet i šest sati popodne, kod Sava centra. "Izaći ćemo na auto-put i do osam sati će biti blokada.

Što se subote tiče, okupljanje je u 18h, ispred Skupštine, kratka obraćanja, i idemo na Pink", poručio je Jovanović.

Podsetimo, predstavnici parlamentarne opozicije najavili su da će u okviru protesta „Srbija protiv nasilja“, biti organizovana blokada autoputa u petak u vidu spore vožnje od naplatnih rampi do Sava centra, a u subotu protestna šetnja do televizije Pink. Jovanović je ocenio da će se ova vlast promeniti jedino ako je pod pritiskom građana.


„Gazela je mesto da kada nema institucija, onda se to sve de na ulicu. Što se tiče blokade, planirane su dve kolone. Jedna kola će krenuti iz Šimanovaca, druga sa Bubanj Potoka, krenuće po 30-40 kola iz jednog i drugog pravca, i planiramo da se sretnemo Gazeli. Tu će biti narodni poslanici i aktivisti“, najavio je.

Ocenjuje da će se usporiti saobraćaj i konstatuje da niko neće biti srećan kada se ometa saobraćajnica, ali napominje da je to jedan od načina da se nešto promeni.

Jovanović je napomenuo da je Vučić nakon što je blokirana Gazela u prethodnom periodu nekoliko puta pristao na razne ustupke građana koji su protestovali.

„Vlast će da se promeni samo pod pritiskom. Da li će taj pritisak biti dovoljan, a da bar deo zahteva ispune, ja to stvarno ne mogu da znam. Ali ono što mogu da znam je da ovo kako se oni ponašaju, rade protiv sebe, jer oni izvode ljude na ulicu“, rekao je Jovanović.

On je govoreći o budućim protestima rekao da pojedini potezi vlasti ponovo mogu da izvedu mnogo ljudi na ulicu, i da je on , kao i ostale njegove kolege spreman na eventualno hapšenje od strane policije tokom blokade auto-puta.

„Proveo sam mnogo vremena po policijskim stanicama, po upravama, privodili su me, i ja sam na to spreman. Pitanje je dokle su oni spremni da idu? Bili su vrlo mirni do sada, ali Vučić je pokazao svoje pravo lice kada je pokušao da uvede ‘lokdaun’. Kada su mlatili ljude u Pionirskom parku Belivuk i njegova ekipa. Mi ćemo to sigurno videti ponovo onog trenutka kada mu bude bila ugrožena vlast. Jer, to su radikali, ova ekipa koju vidimo u Skupštini Srbije, to su radikali, to je onaj isti ministar koji je pozatvarao sve medije 1999. godine. Ništa se tu nije promenilo,. Onog momenta kada se bude osetio ugroženim, on će primeniti silu“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, sada se Vučić još uvek ne oseća ugroženo, ali napominje da će tako biti ako pritisak građana bude dovoljno veliki.

„Ovo je kapital za neke buduće velike promene koje treba da se dogode. Ponavljam kao papagaj, na nama ko političarima jeste da se ujedinimo, i to je jedino što opozcija treba da uradi. Da izađemo sa političkim stavom iz ovih protesta, ne samo aktivistički. Pokazalo se da je jedini put da se smeni vlast ujedinjenjem opozicije… Jedino ujedinjieni mi možemo smeniti ovu vlast“, zaključio je Jovanović Ćuta.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR